Det er forskjell på å bare bo, og på det å virkelig leve.

I en tid hvor mennesker bare farer forbi hverandre, tilbyr Saltbrygga en unik kombinasjon av menneskelighet og praktiske, lekre, moderne boliger. På Saltbrygga bygger vi ikke bare boliger, men en livsstil. Med Sjøhuset som nav og sosialt sentrum, et hus der mennesker møtes, snakker sammen, lærer av hverandre og har det gøy, byr Saltbrygga ikke bare på det å bo, men på det å leve.

Ja, det er forskjell på å bare bo.
Og på det å virkelig leve.

Fra gammel industri til fremtidsrettet bomiljø.

Da Alfa Eiendom AS tok oppgaven med å utvikle Saltbrygga – også kalt «Sinterco tomten», hadde vi ett mål for øyet. Det var å skape et bomiljø – med kvaliteter som var den fantastiske, sjønære beliggenheten verdig -og som ville være til berikelse for det allerede etablerte bomiljøet på Østre Halsen.

Da løsningene ville prege et lokalsamfunn for all fremtid, var vi svært ydmyke for oppgaven. Det var ikke bare å bygge. Vi måtte gjøre de rette tingene – og i rett rekkefølge. Derfor valgte vi å bruke de beste av de beste med hensyn til regulerings-, design- og byggkompetanse.

Ledende arkitekter konkurrerer
Først inviterte vi 4 skandinaviske arkitektkontor, alle med lang erfaring fra sjønær bebyggelse, til en konkurranse om å lage den beste og mest fremtidsrettede reguleringsplanen.

Skapte stort engasjement – og takk for det!
De 4 arkitektforslagene ble presentert for naboer, kommune og andre interesserte. Dette skapte stort engasjement. Men av engasjement kommer ofte gode innspill – så også i dette tilfellet. Planen ble «knadd» videre og munnet til slutt ut i en godkjent regulering vi nå ser resultatet av. Takk til naboer for innspill – og takk til kommunen for god håndtering, både politisk og administrativt.

Uterommet – rammen rundt det hele.

Mesterne bak uteplanen er Dronninga Landskap AS – et arkitektkontor spesialisert innen landskapsarkitektur som parker, hager og offentlige rom. Har bl.a. designet Bankplassen i Oslo, Sandvika Elvepromenade, Carl Berners Plass m.fl.

Utendørs høydepunkter:

 • Utgraving av ekstra kanal som gir sjø på hele 3 kanter
 • Etablering av «Kyststien», en spasér-og sykkelvei langs vannkanten
 • Materialvalg med bl.a. hugget granitt i murer, kaikant og trapper
 • Bygging av ny badestrand tilgjengelig for alle
 • Strandbane for håndball og volleyball til fri bruk
 • Alment parkområde med planter og plen
 • Gjestebrygge og «honnørtrapp» for besøkende med båt
 • Båtplasser m/utriggere for beboerne
 • Forhøyet plan med granittrapper til selve bebyggelsen
 • Moderne, underjordisk avfallshåndtering
 • Internveier med asfalt og steinkanter. Beplantning, utelys m.m

Området er en fryd for øyet – må kort og godt oppleves.

Beliggende på Larviks kanskje flotteste sjøtomt.

Østre Halsen er et attraktivt, velfungerende boligområde med fantastiske naturressurser rett utenfor stuedøren. Sentralt beliggende ved Larvik med nærhet til barnehager, skoler, dagligvarebutikker, m.m. Godt utbygget kommunikasjon med hyppig bussforbindelse. For de spreke er det sykkelavstand til Larvik sentrum.

Østre Halsen er et praktfullt sted å bo – og et rent eldorado for den båtinteresserte – som har mulighet til å leie egen båtplass på selve området.

Natur og skjærgård – et hav av rekreasjonsmuligheter.

Området inspirerer til alle typer friluftsaktiviteter. Alt fra fantastiske spaser- og sykkelturer til strandhugg med båt, solbading og glattskurte svaberg, eller fiske på åpent hav. Mulighetene er der – det er kun opp til deg hva du vil bruke fritiden din til.